wat

wat wij doen

Café Pittoresk was een artistiek toevluchtsoord voor dichters, toneelspelers en kunstenaars in Moskou tijdens de Russische Revolutie. Men kwam er samen om te praten over kunst en dat is precies het uitgangspunt van Café Pittoresk in Amsterdam Oost.

Is het een galerie? Niet echt, maar ook weer wel. Het is een galerie in de zin dat je er kunst kan kopen, maar is niet een galerie in de klassieke manier van het woord. Het heeft geen strakke witte wanden of is gelegen aan een van de grachten. Daarbij is het ook niet elke dag open en kan je zo maar binnen lopen. Het is vooral een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, verzamelaars en iedereen die over de kunstwereld wil leren, praten, kopen of gewoon wilt kijken. Verscholen onder de grond vind je Café Pittoresk waar ik je, afhankelijk van budget en wensen, kan begeleiden in het kiezen van een kunstwerk dat bij jou past. We hebben meer dan 250 werken van ruim vijftig kunstenaars: voldoende om je te kunnen oriënteren in de kunstwereld.

In mijn eigen omgeving merk ik dat veel mensen wel een kunstwerk willen aanschaffen maar vaak geen idee hebben waar te beginnen. En dat is helemaal niet gek. Het beeld dat een object altijd duizenden euro’s moet kosten is verdraaid en ik neem je aan de hand mee in welke kunstenaars en galeries je kunt volgen om zo je eigen smaak te ontwikkelen en nieuwe talentvolle makers te ontdekken. Benieuwd? Maak een afspraak via de contact pagina of kom langs op een van onze open dagen.

kunst voor thuis

Wij bieden werken aan van opkomende en gevestigde kunstenaars voor verzamelaars van elke orde: jong, oud, nieuw en ervaren.

kunst voor kantoor

Kunst kan inspireren, motiveren, maar heeft ook invloed op de mentale gezondheid van je medewerkers. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van kunst dat bij jullie organisatie past.

podcast maker

Namens BNNVARA maak ik samen met Noortje Veldhuizen de kunstpodcast: Dat kan m'n kleine nichtje ook. Hier vertel ik toegankelijke verhalen over grote namen in kunstwereld.

rondleidingen

Door Corona is het op het moment niet mogelijk om rondleidingen in musea te organiseren, maar zodra het weer kan organiseer ik twee keer per maand een rondleiding in een willekeurig museum.

blog

Van tijd tot tijd schrijf ik blogs over tentoonstellingen, kunstwerken of dingen die mij opvallen in de kunstwereld. Klik op pagina 'Blogs' voor een overzicht.

tentoonstellingen

In musea zie je wat er ooit gebeurde op kunstgebied, maar bij tentoonstelingen zie je wat er nu gebeurd in de kunstwereld. Samen met opkomende en gevestigde kunstenaars maken we tentoonstellingen. Schrijf je in op de website om op de hoogte te worden gehouden van de events.